Betrapt met 210 kilo cocaïne en toch vrijgesproken

Graag open discussies. Argumenteren mag, hit-en-run-technieken niet!
Elke aanval op de politie zal resulteren in een waarschuwing.
Forumregels
Afbeelding
BUTTON_POST_REPLY
Ocelot
__________________________
BerichtenCOLON 32
GeregistreerdCOLON 23 Jun 2014, 14:50

Betrapt met 210 kilo cocaïne en toch vrijgesproken

Bericht door Ocelot »

"Betrapt worden op het bezit van 210 kg cocaïne en toch de vrijspraak krijgen: de advocaten van vijf smokkelaars hebben het gisteren klaargespeeld voor de correctionele rechtbank van Hasselt. Door een onwettige huiszoeking is al het bewijsmateriaal in de prullenmand gekieperd.

De feiten dateren van de nacht van 20 op 21 mei vorig jaar. Toen werd op industrieterrein Europark in Houthalen een 53-jarige Colombiaan opgepakt, toen hij zich verdacht gedroeg bij het uitladen van een vrachtwagen met bananen. Daarin vond de politie 210 kilo cocaïne aan.

Naast de Colombiaan zaten nog twee Genkenaren van 28 en 39 jaar, een Maaseikenaar (33) en een Antwerpenaar van 32 op de beklaagdenbank. Allemaal hebben ze de vrijspraak gekregen ondanks de grote cocaïnevondst.

‘Een huiszoeking uitgevoerd in een bedrijfsruimte kan enkel met een huiszoekingsbevel, tenzij er sprake is van betrapping op heterdaad’, stelt het vonnis. En dat was volgens de rechtbank niet het geval. "

Bron: De Standaard (http://www.standaard.be/cnt/dmf20150619_01738715)



Hebben de politie-agenten onder jullie zelf ook al zaken meegemaakt waarbij een dader wegens "procedurefouten" zijn straf toch ontloopt?
Laureaat selectieproeven
BUTTON_POST_REPLY