Mobiliteit <5 jaar

Forumregels
Afbeelding
Plaats reactie
TLF
__________________________
Berichten: 15
Lid geworden op: 26 jul 2011, 20:45

Mobiliteit <5 jaar

Bericht door TLF »

Collega's,

De kans is groot dat ik na enkele antwoorde de bomen door het bos nog steeds niet zie maar ik hoop dat ik fout ben dus ik smijt ze even tot bij jullie.

Momenteel ben ik 3 jaar in mijn zone. Ik heb er weet van dat je voor gespecialiseerde diensten zoals POSA steeds kan deelnemen aan de mobiliteit want dat de 5 jaar verplicht blijven in uw zone niet geldt indien je voor die gespecialiseerde dienst meedoet. Of ik ben ook hierin fout geïnformeerd.

Nu heb ik mij laten wijsmaken dat dit ook zou kunnen wanneer je voor LPA Verkeer (PVK) zou intekenen gelet je daar de gebrevetteerde motoropleiding volgt. Is er iemand die dit kan ontkrachten of bevestigen? Bij mijn HRM weten ze het niet en gelet het huidige ondertal in onze zone vrees ik dat een vraag tot vroeger vertrekken op een njet zal eindigen.

Ik vind het persoonlijk nogal raar gelet collega's die naar een recherche dienst in een andere zone gaan en daar hun FGO halen ook eerst de 5 jaar dienen uit te doen.

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
vdv
Politie
Berichten: 861
Lid geworden op: 19 apr 2011, 20:49
Locatie: Vlaams-Brabant

Re: Mobiliteit <5 jaar

Bericht door vdv »

In het geval van speciale eenheden, een bevordering naar een hoger kader of wanneer uw zone ophoudt te bestaan, vervalt de termijn van 5 jaar. Mits toestemming van beide korpscheffen (out en in) mag je al na 3 jaar veranderen.

Nu, wat bedoel je met LPA. Officieel is dat de luchthavenpolitie alhoewel ik op dit forum leer dat men daarmee de lokale politie Antwerpen bedoelen. In heel Vlaanderen gebruikt men de term PZ X, behalve in Antwerpen...
Daaruit volgende vraag, zit je nu al in PZ Antwerpen? Voor interne mutaties zijn de regels anders, de KC beslist. Behalve voor die cursus FGO, die hebben een mobiliteitsnummer nodig heb ik me laten wijsmaken.
Dit bericht bevat mijn persoonlijke mening opgesteld in persoonlijke naam en geldt niet als officieel standpunt van de Belgische politie.

Plaats reactie