Draagt een rechercheur in Belgie zichtbaar een wapen?

2 berichten   •   Pagina 1 van 1
Baptist
Nieuw op 't forum
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mei 2017, 21:18

Draagt een rechercheur in Belgie zichtbaar een wapen?

door Baptist » 20 mei 2017, 21:26

Ik zag net een Belgische politieserie (code 37) op Netflix, waarin de vrouwelijke hoofdpersoon, rechercheur en hoofd van een ploegje rechercheurs, zichtbaar en opvallend een pistool draagt.
Ik vroeg me af of dit in werkelijkheid ook zo is, het lijkt me niet zo handig om jezelf op deze manier zo duidelijk naar de buitenwereld kenbaar te maken als...politie, boef etc.

Gebruikersavatar
vdv
Politie
Berichten: 830
Lid geworden op: 19 apr 2011, 20:49
Locatie: Vlaams-Brabant

Re: Draagt een rechercheur in Belgie zichtbaar een wapen?

door vdv » 21 mei 2017, 15:14

Ik ben zelf rechercheur. Ik kan niet meespreken over code37, de buurtpolitie of andere fictiereeksen aangezien ik er niet kan naar kijken zonder me op te jagen. Mensen wijzen ons zelfs terecht, want ze hebben op tv gezien dat we het 'zus of zo' moeten."When fact is fiction and tv reality" zong U2 al in de jaren '80.

Om terug te komen op uw vraag: we trachten het dienstwapen te verbergen onder een jas of trui maar bij zomerse temperaturen wanneer niemand die draagt is dat moeilijk. Je kan een t-shirt los dragen of een speciaal daarvoor ontworpen (heup) tas. Het merk 5.11 heeft zoiets.
Dit bericht bevat mijn persoonlijke mening opgesteld in persoonlijke naam en geldt niet als officieel standpunt van de Belgische politie.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Forumregels

Forumregels
Afbeelding