Belgische diplomaat verdacht van spionage
Moderator: Moderators

1 bericht   •   Pagina 1 van 1
Yellowhair1
__________________________
Berichten: 434
Lid geworden op: 13 mar 2011, 22:51

Belgische diplomaat verdacht van spionage

door Yellowhair1 » 05 okt 2012, 07:57

Belgische diplomaat verdacht van spionage

vr 05/10/2012 - 06:34 Een Belgische diplomaat wordt verdacht van spionage voor de Russen. De diplomaat zou 25 jaar lang contacten gehad hebben met de Russen. Hij is geschorst "in het belang van de dienst" en het federale parket heeft een onderzoek ingesteld.

De diplomaat werkte onder meer in Tokio (foto), Lagos, Algiers, New York en Kopenhagen. De Staatsveiligheid ontdekte dat de man op al die posten op regelmatige basis contact had met Russische spionnen. Volgens sommige media gaf hij mogelijk informatie die nuttig was om valse identiteiten te maken voor Russische spionnen.

De Staatsveiligheid maakte de verdenkingen in de zomer van vorig jaar over aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, de man werd meteen op non-actief gezet.

Nu is dus het federale parket ook een onderzoek gestart. Concreet wordt de diplomaat verdacht van spionage, passieve omkoping en schending van het beroepsgeheim en van de veiligheidsregels. Hij zou wel nooit geld gekregen of gevraagd hebben voor de informatie. De diplomaat zelf ontkent dat hij ooit informatie heeft overgemaakt aan de Russen.

Het is al jaren geleden dat een spion nog verdacht werd van spionage. Spionage, en zeker voor de Russen, wordt vaak geassocieerd met de Koude Oorlog, maar volgens de Staatsveiligheid zijn er nu in Brussel evenveel spionnen als voor de val van de Muur.
Character is how you treat those who can do nothing for you.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

Het is momenteel 20 mei 2019, 18:40