Zelfverdedigen bij inbraak

Heb je een vraag die je nergens anders kwijt kunt, dan kun je die hier stellen. Let er op: er zal streng gemodereerd worden om flames te voorkomen.
Forumregels
Afbeelding

- In dit forum kunnen vragen gesteld worden aangaande het politiegebeuren
- We willen iedereen er op wijzen dat je de antwoorden moet aftoetsen aan diegene die ze beantwoord heeft. Bij iedereen kun je onder de forumnaam zien of het iemand van de politie is, een aspirant of een gewone forumbezoeker. Wees u ervan bewust dat sommigen antwoorden posten die gissingen, veronderstellingen of gewoonweg fout zijn.
- Het forumbeheer probeert te filteren, maar dat is niet altijd eenvoudig.

Wie een vraag heeft gesteld, kan daar op antwoorden, zonder onze tussenkomst. Omdat sommigen door het bos de bomen niet meer zagen, werd beslist dat voor de rest enkel nog gebruikers met minstens de status 'aspirant' kunnen antwoorden op de vragen. Wil je nu echt iets kwijt en kun je dit niet wegens je status, gebruik dan het 'uitroepteken' bij de posting. Dan stuur je een bericht naar het forumbeheer en kunnen we het bericht er bij plaatsen als dit echt wereldschokkend zou blijken :-D Dit moet de uitzondering zijn.

Nog een belangrijk punt voor onze gebruikers: geef enkel een antwoord op een vraag wanneer je het antwoord WEET. Aan gissingen en veronderstellingen heeft niemand iets.
Wanneer we merken dat er antwoorden worden geplaatst bij een vraag die niks meebrengen aan de oplossing van die vraag, worden die verwijderd en kan de poster een waarschuwing oplopen.
Plaats reactie
Stadus
Nieuw op 't forum
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 nov 2019, 05:25

Zelfverdedigen bij inbraak

Bericht door Stadus »

Hallo,

Ik heb recent een BB pistool aangeschaft en vraag me af of ik deze kan gebruiken als er bij mij thuis wordt ingebroken?

grt. Stadus

(link naar pistool voor statistieken )

BB Pistool: https://www.vnwetteren-online.be/nl/co2 ... results=37
Gebruikersavatar
vdv
Politie
Berichten: 868
Lid geworden op: 19 apr 2011, 20:49
Locatie: Vlaams-Brabant

Re: Zelfverdedigen bij inbraak

Bericht door vdv »

Wettige verdediging mag enkel als jij of iemand anders fysiek wordt aangevallen. Dat geldt niet voor voorwerpen. Zie art. 416 en 417 strafwetboek.
De vraag is dan hoe jij jezelf gaat verdedigen met een nepwapen...
De meeste inbrekers vluchten als ze betrapt worden: het licht aandoen of roepen is dan voldoende.
Dit bericht bevat mijn persoonlijke mening opgesteld in persoonlijke naam en geldt niet als officieel standpunt van de Belgische politie.
Plaats reactie