kan de politie iemand oppakken voor niet betalen gerechtelijke kosten / boete politierechter?
Heb je een vraag die je nergens anders kwijt kunt, dan kun je die hier stellen. Let er op: er zal streng gemodereerd worden om flames te voorkomen.

1 bericht   •   Pagina 1 van 1
bas001
Nieuw op 't forum
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 okt 2017, 22:53

kan de politie iemand oppakken voor niet betalen gerechtelijke kosten / boete politierechter?

door bas001 » 12 okt 2017, 00:17

Kan iemand mij een antwoord geven?

In 2004 ben ik veroordeeld tot betalen van gerechtelijke kosten en slachtofferfonds (via correctionele). In 2005 heb ik van de politierechter voor 'iets' een boete gekregen van +/- 250 euro.

Voor beide zaken heb ik nooit een brief ontvangen, het is alweer zo'n 13 jaar geleden. Zijn deze zaken verjaard? kan ik door de politie opgepakt worden bij controle op straat? Of heeft dit niets met de politie te maken? Misschien weet iemand hoe het in elkaar steekt. Ik maak mij soms toch een beetje zorgen als ik in Brussel ga stappen (zelf woon in ik Duitsland). Vandaar de vraag. Alvast bedankt aan diegene voor enige uitleg.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

Forumregels

Forumregels
Afbeelding

- In dit forum kunnen vragen gesteld worden aangaande het politiegebeuren
- We willen iedereen er op wijzen dat je de antwoorden moet aftoetsen aan diegene die ze beantwoord heeft. Bij iedereen kun je onder de forumnaam zien of het iemand van de politie is, een aspirant of een gewone forumbezoeker. Wees u ervan bewust dat sommigen antwoorden posten die gissingen, veronderstellingen of gewoonweg fout zijn.
- Het forumbeheer probeert te filteren, maar dat is niet altijd eenvoudig.

Wie een vraag heeft gesteld, kan daar op antwoorden, zonder onze tussenkomst. Omdat sommigen door het bos de bomen niet meer zagen, werd beslist dat voor de rest enkel nog gebruikers met minstens de status 'aspirant' kunnen antwoorden op de vragen. Wil je nu echt iets kwijt en kun je dit niet wegens je status, gebruik dan het 'uitroepteken' bij de posting. Dan stuur je een bericht naar het forumbeheer en kunnen we het bericht er bij plaatsen als dit echt wereldschokkend zou blijken :-D Dit moet de uitzondering zijn.

Nog een belangrijk punt voor onze gebruikers: geef enkel een antwoord op een vraag wanneer je het antwoord WEET. Aan gissingen en veronderstellingen heeft niemand iets.
Wanneer we merken dat er antwoorden worden geplaatst bij een vraag die niks meebrengen aan de oplossing van die vraag, worden die verwijderd en kan de poster een waarschuwing oplopen.
Het is momenteel 25 sep 2018, 18:59