PROEFRITTENPLATEN ZZ

Heb je een vraag die je nergens anders kwijt kunt, dan kun je die hier stellen. Let er op: er zal streng gemodereerd worden om flames te voorkomen.
Forumregels
Afbeelding

- In dit forum kunnen vragen gesteld worden aangaande het politiegebeuren
- We willen iedereen er op wijzen dat je de antwoorden moet aftoetsen aan diegene die ze beantwoord heeft. Bij iedereen kun je onder de forumnaam zien of het iemand van de politie is, een aspirant of een gewone forumbezoeker. Wees u ervan bewust dat sommigen antwoorden posten die gissingen, veronderstellingen of gewoonweg fout zijn.
- Het forumbeheer probeert te filteren, maar dat is niet altijd eenvoudig.

Wie een vraag heeft gesteld, kan daar op antwoorden, zonder onze tussenkomst. Omdat sommigen door het bos de bomen niet meer zagen, werd beslist dat voor de rest enkel nog gebruikers met minstens de status 'aspirant' kunnen antwoorden op de vragen. Wil je nu echt iets kwijt en kun je dit niet wegens je status, gebruik dan het 'uitroepteken' bij de posting. Dan stuur je een bericht naar het forumbeheer en kunnen we het bericht er bij plaatsen als dit echt wereldschokkend zou blijken :-D Dit moet de uitzondering zijn.

Nog een belangrijk punt voor onze gebruikers: geef enkel een antwoord op een vraag wanneer je het antwoord WEET. Aan gissingen en veronderstellingen heeft niemand iets.
Wanneer we merken dat er antwoorden worden geplaatst bij een vraag die niks meebrengen aan de oplossing van die vraag, worden die verwijderd en kan de poster een waarschuwing oplopen.
Plaats reactie
beeuwsaert
Nieuw op 't forum
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 dec 2017, 18:04

PROEFRITTENPLATEN ZZ

Bericht door beeuwsaert »

Beste,


ik ben garagehouder.
Ik heb een auto die ik te koop stel met mijn proefrittenplaten meegegeven aan een potentiële klant die de wagen wou testen en kijken of die in zijn garage paste.

Hij mocht met de wagen naar huis rijden om 17h en s'anderdaags om 8h de wagen en de platen terugbrengen;

Hij heeft ten onrechte s'avonds rond 23 h met de wagen en de platen gestopt en geparkeerd op een parking van een avondschool om een café of restaurant binnen te gaan.

De politie heeft hem gevolgd en heeft de platen onmiddellijkheid ingetrokken.

Welke boete staat mij te wachten? Bedrag?
Wie beslist daar over?

Dank voor antwoord

Gebruikersavatar
vdv
Politie
Berichten: 858
Lid geworden op: 19 apr 2011, 20:49
Locatie: Vlaams-Brabant

Re: PROEFRITTENPLATEN ZZ

Bericht door vdv »

De procureur kan beslissen een minnelijke schikking voor te stellen of rechtstreeks te dagvaarden. Dan is het de politierechtbank
Dit bericht bevat mijn persoonlijke mening opgesteld in persoonlijke naam en geldt niet als officieel standpunt van de Belgische politie.

beeuwsaert
Nieuw op 't forum
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 dec 2017, 18:04

Re: PROEFRITTENPLATEN ZZ

Bericht door beeuwsaert »

Beste,

Hartelijk bedankt voor uw antwoord.

intussen is er een boete aangekomen van de vlaamse belastingdienst aanslagbiljet boete inzake verkeersbelasting, BIV en AVB op het adres van de particulier die de proefrit heeft gedaan en onwetend is over de wetgeving van ZZ platen en de wagen en de platen mee heeft gekregen van onze garage.
Dus een boete voor de Particulier en niet voor de garage. Vreemd. De boete bedraagt 860 euro. Alstublieft. Wij hebben reeds de kosten moeten doen van een nieuwe plaat aan te vragen.
de vaststelling werd trouwens gedann op een privéparking van een school van Sybra west.
.
Kan dit bedrag betwist worden?

de rechter zal toch niet de particulier laten beboeten?

graag uw advies en mogelijkheden aub.

met vriendelijke groet,

Frank

Handelaar in tweedehandswagens

SHERIFF
Politie
Berichten: 1421
Lid geworden op: 14 jan 2003, 21:54
Locatie: Vlaanderen
Contacteer:

Re: PROEFRITTENPLATEN ZZ

Bericht door SHERIFF »

Best contact opnemen met VLABEL zelf. Politie kan hierin niet tussenkomen.

Plaats reactie